Onze producten

Black Velvet
OPUS

De Black Velvet Opus is volledig ontworpen voor absolute spraakverstaanbaarheid. Waar soundbars zijn gericht op muziek en home cinema-ervaring van films met surround sound en veel bijgeluiden, is de Black Velvet Opus gemaakt om spraak goed te verstaan. De Black Velvet Opus heeft daardoor een natuurlijke, akoestische weergave van geluid die nodig is om spraak goed te kunnen verstaan zonder dat het geluid extra hard gezet hoeft te worden.

Universele
afstandsbediening

De afstandsbediening van Black Velvet Audio is ontwikkeld in samenspraak met eindgebruikers die steeds vaker tegen dezelfde problemen aan liepen: te veel en onduidelijke knopjes, te veel knopjes die men niet gebruikt en de noodzakelijkheid van twee of meer afstandsbedieningen om de tv met decoder te kunnen bedienen. De wensen van de gebruikers zijn door onze specialisten dan ook vertaald naar een volwaardige maar logisch te bedienen afstandsbediening voor alle tv-merken.

opus-logo
soundbar

De verstaanbare beleving

Duidelijk leesbaar display

Soundbar_display

In plaats van een display met onduidelijke letters van groene of blauwe streepjes, heeft de Opus een duidelijk zwart-wit display, met duidelijke letters en cijfers.

Ingebouwde radio

DAB

De Opus heeft een ontvanger voor digitale DAB-radio. Men kan dus met de Opus ook weer duidelijk radio luisteren. Extra handig is dat men negen favoriete zenders onder sneltoetsen kan opslaan.

Unieke aansluiting voor hooraccessoires

20170908_113051

Mocht het ondanks het goede geluid van de luidsprekers nog nodig zijn, dan heeft de Opus ook nog een aparte lijnuitgang, waar een hooraccessoire, zoals een ringleiding, neklus of streamer op aangesloten kan worden. Het bijzondere van deze uitgang is dat de toonregeling en het volume los van de luidsprekers kunnen worden ingesteld. Hierdoor kan een slechthorende het volume en de toonregeling op de ringleiding, neklus of streamer naar eigen behoefte bijstellen, zonder dat het geluid voor zijn omgeving verandert. De slechthorende kan het geluid beter verstaan, voor de goedhorende blijft het geluid zoals het was!
Op de lijnuitgang kan men uiteraard ook gewoon een hoofdtelefoon aansluiten.

Eenvoudig te bedienen

Huiskamer-01-4

De Opus wordt standaard geleverd met de universele afstandsbediening van Black Velvet Audio. Deze afstandsbediening maakt niet alleen het bedienen van de Opus makkelijk, maar ook het bedienen van de tv en de digitale decoder.

De Black Velvet afstandsbediening is overzichtelijk en heeft knoppen met duidelijke kleurcontrasten. Knoppen die men vaak gebruikt, zitten altijd in het zicht, terwijl knoppen die men niet zo vaak gebruikt, verscholen zitten onder een schuifklepje.

Daardoor is deze afstandsbediening eenvoudig in gebruik, terwijl hij toch volwaardige functionaliteit heeft. Nooit meer verdwalen dus in menu’s of instellingen, omdat men per ongeluk op een verkeerd knopje heeft gedrukt!

Vermogen: 2 x 30 Watt
Afmetingen (bxhxd): 84 x 7,4 x 13 cm
Frequentierespons: 100 - 20.000 Hz
Ingangsspanning: 90 - 260 Volt (AC)
Audio-ingangen: TV: Analoog (tulp), digitaal (coax & optisch)
AUX: Analoog (tulp)
Audio-uitgangen: Lijnuitgang: Analoog (tulp), digitaal (coax & optisch)
Sub-woofer: Analoog (tulp)
Kleur: Zwart met houtaccenten

Bestel de Black Velvet Opus inclusief universele afstandsbediening

€ 749,-

universele_afstandsbediening

Eenvoudig en duidelijk

bv_ur_detail_02

De universele afstandsbediening van Black Velvet Audio wordt gekenmerkt door duidelijke en overzichtelijke knoppen en lijkt op de afstandsbediening van de Black Velvet Opus. Met name de sterke kleurcontrasten zorgen ervoor dat knoppen beter leesbaar zijn.

De knoppen die men niet zo vaak gebruikt of die het gebruik van de afstandsbediening onnodig complex maken, zitten onder een schuifklepje. De overige knoppen zijn wel altijd zichtbaar.

Volwaardige functionaliteit

bv_ur_detail_01

Ondanks dat de afstandsbediening van Black Velvet Audio eenvoudig is, heeft hij wel volwaardige functionaliteit om makkelijk TV te kijken. Zo heeft de afstandsbediening gewoon numerieke toetsen, volumeknoppen, een knop om het geluid uit te zetten, aan/uit, zender omhoog en omlaag, teletekst, knoppen om het menu te bedienen en een knop om een externe bron te kiezen.

Eenmalig instellen

Huiskamer-02-LR-5-website

Men stelt de universele afstandsbediening eenmalig in voor het juiste merk televisie en digitale decoder. Hierna kan men met de universele afstandsbediening beide apparaten eenvoudig bedienen. Zo zet men met een druk op de rode aan/uit knop in een keer beide apparaten aan of uit. Geen gedoe meer met twee afstandsbedieningen om digitale televisie te kijken!

Betere gevoeligheid van knoppen

Huiskamer-02-7-LR

Bij veel afstandsbedieningen is de gevoeligheid van de volumeknoppen en de kanaal plus- en minknoppen te hoog. Dat betekent dat de TV meteen meerdere zenders omhoog- of omlaaggaat als men iets te hard op de knoppen drukt, of dat het geluid veel harder of zachter gaat dan de bedoeling was. Black Velvet Audio heeft deze gevoeligheid aangepast, waardoor dit probleem zich niet zo snel voordoet. Daardoor is de universele afstandsbediening van Black Velvet ook voor mensen met een minder sterke fijne motoriek zeer geschikt.

Bestel de universele afstandsbediening

€ 39,95