Over ons

Ons verhaal

Black Velvet Audio is in 2011 opgericht door Gerben Tigchelaar na een vraag van zijn toen 89-jarige opa. Die was op zoek naar een nieuwe radio en een nieuwe audioversterker, maar ondanks dat zijn opa nog erg vitaal was en technisch goed onderlegd, kon hij niets vinden wat goed verstaanbaar geluid gaf en wat hij goed kon bedienen.

De 5.1 receivers waren veel te uitgebreid in aansluitingen en functies. De kleine audiotorentjes hadden slecht geluid en de losse versterkers en radio’s hadden vaak geen (duidelijke) afstandsbediening. Ondertussen kocht hij ook drie keer een nieuwe flatscreentelevisie, omdat hij niet goed kon verstaan wat er gezegd werd.

Al snel bleek dat de situatie van zijn opa niet op zichzelf stond. Na enig marktonderzoek, bleek dat bediening en verstaanbaarheid veel voorkomende problemen zijn bij ouderen als het gaat om gebruik van audiovisuele apparatuur. Met name het slecht verstaanbare geluid van flatscreentelevisies en de extra afstandsbediening die met de komst van digitale televisie is geïntroduceerd, brengen de nodige problemen met zich mee. En dat heeft nogal een impact, want media, en daarmee de connectie met de wereld, spelen een belangrijke rol in het leven van ouderen.

Behalve kranten en tijdschriften vormen vooral radio en televisie een belangrijk venster naar de buitenwereld voor mensen die niet meer zo mobiel zijn. Daarnaast vervullen ze ook een sociale rol (samen kijken) en vormen ze een belangrijke bron van vermaak.

Na vijf jaar televisie kijken samen met ouderen; presentaties geven voor ouderen; gesprekken voeren met zorginstellingen, audiciens, zorgwinkels, elektronica-retailers en groothandelaren, audiologische centra en natuurlijk met ouderen zelf, zijn we nu zover dat we met de Opus en de afstandsbediening het leven van mijn opa en vele anderen weer wat aangenamer kunnen maken.

Twee producten die uitstekend zijn afgestemd op de behoeftes van ouderen en slechthorenden en die ouderen op een prettige en waardige manier gebruik laten maken van twee belangrijke media in hun leven: radio en televisie.

Laten we samen zorgen dat alle ouderen en slechthorenden weer prettig en goed zelfstandig televisie kunnen kijken en radio kunnen luisteren. Zoals het hoort!

Het bedrijf

Black Velvet Audio is een bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft om ouderen en slechthorenden weer  goed en prettig gebruik te laten maken van radio en televisie. Onze passie is om dit op een duidelijke en logische manier te doen door samen met de consument de juiste producten te ontwikkelen die ook echt iets oplossen.

“Black Velvet Audio laat alle ouderen en slechthorenden weer zelfstandig en prettig televisie kijken en radio luisteren, zoals het hoort”

Black Velvet Audio biedt een slimme combinatie van eenvoudige bediening en optimale spraakverstaanbaarheid.

Gerben Tigchelaar <br />
Oprichter & algemeen directeur Black Velvet Audio
Gerben Tigchelaar
Oprichter & algemeen directeur Black Velvet Audio